Algemeen taalonderwijs

Naast zakelijk gerichte cursussen biedt de Volksuniversiteit Venlo taalcursussen aan waar iedereen zich voor kan aanmelden. Of je nu een taal wilt leren als hobby, je gaat emigreren of je wilt de taal leren voor je partner, dan is de Volksuniversiteit Venlo de plek waar je moet zijn als het gaat om het zich eigen maken van taalvaardigheden. Het beheersen van een vreemde taal is iets om trots op te zijn en het geeft een leven lang plezier.

Om het niveau te bepalen organiseren wij intake-avonden. Tijdens deze intake-avonden stemt onze docent in een persoonlijk gesprek van 10 minuten met je af wat je huidige niveau is ten aanzien van de specifieke taal en binnen welk niveau je het beste kan instromen.

Tijdens deze klassikale, wekelijkse lessen van 1,5 uur wordt in groepsverband met een vaststaand lesprogramma gewerkt. Om een optimaal resultaat te behalen, wordt 2 tot 3 uur per week thuisstudie verwacht.

Voor onze taaltrainingen hanteren wij het Europees referentiekader als standaard om het taalniveau te bepalen. Er zijn zes niveaus beginnende bij niveau A1 en eindigend bij niveau C2.


De talen Nederlands, Frans, Spaans en Italiaans bieden wij aan op vijf verschillende niveaus: niveau 1, niveau 2, niveau, 3, niveau 4 en conversatieniveau. Deze cursussen bestaan uit 18 wekelijkse lessen van 1,5 uur en kosten €315 voor niveau 1, 2 en 3 en €335 voor niveau 4 en conversatieniveau. De lessen vinden plaats op dinsdagavond en donderdagavond op de Volksuniversiteit in Venlo. Voor Frans bieden we ook een near-native cursus aan op dinsdagmiddag, dit zijn 24 lessen van 1,5 uur en kosten €359.

De talen Duits en Engels bieden we op drie verschillende niveaus aan: Basis, Gevorderd en Conversatie. Deze cursussen bestaan uit 18 wekelijkse lessen van 1,5 uur en kosten € 315 voor de cursus op basisniveau en € 335 voor gevorderd- en conversatieniveau. De lessen vinden plaats op dinsdagavond en donderdagavond op de Volksuniversiteit in Venlo.

Ontwikkeling is vooruitgang...