Assertiviteit

Mis je soms net dat stukje zelfvertrouwen om tijdens een bijeenkomst jouw mening en idee├źn naar voren te brengen? Herken je het gevoel dat je soms dichtklapt tijdens een intense discussie? Of heb je juist de neiging om soms te snel en net iets te fel te reageren? Assertiviteit is iets waar wij allemaal in meer of mindere mate tegenaan lopen. De manier waarop wij hiermee omgaan wil nog wel eens verschillen. De een kiest voor een meer aanvallende en dominante houding, terwijl de ander juist meer in zichzelf gekeerd raakt en een meer afwachtende houding aanneemt. Assertief gedrag is echter te leren.

Assertiviteit wordt vaak gezien als zelfvertrouwen en voor jezelf opkomen. Wie assertief is neemt geen blad voor de mond maar laat tegelijkertijd anderen in hun waarde. Gebrek aan assertiviteit kan leiden tot communicatiestoringen en ongelijkwaardige communicatie.

Wij bieden assertiviteitstrainingen aan, toegespitst op de nog aan te leren vaardigheden per individu. Een training waar je op een positieve manier leert grenzen te stellen en voor eigen- en zakelijke belangen leert op te komen. Want hoe heerlijk zou het zijn als ook jij ontspannen kunt omgaan met situaties die je nu nog lastig vindt?

Zingevend, raadgevend, winstgevend...