Situationeel leidinggeven

In situationele benaderingen wordt het gedrag van de leidinggevende gekoppeld aan het waarneembare gedrag van de individuele medewerker. Per situatie past een leidinggevende zijn stijl van leiding geven aan.

Je hebt je eigen stijl van leidinggeven en die werkt vaak in jouw voordeel. Toch heb je het gevoel dat je niet altijd het maximale uit je team of uit je medewerkers haalt. Ontdek hoe je jouw leiderschapsstijl flexibel afstemt op de situatie en de behoeften van de ander. Leer wanneer je een stijl het beste inzet, afhankelijk van de situatie en de persoon. Zo word je krachtiger in je rol van leidinggevende en haal je meer uit elke situatie.

Maar voordat je anderen goed kunt leiden, is het belangrijk om in staat te zijn jezelf te kunnen leiden. In deze training maak je kennis met jezelf en wat jouw kwaliteiten en drijfveren zijn. Je leert verantwoordelijkheid te nemen en om daar naar te handelen. Ook leer je hoe je medewerkers kunt beïnvloeden om gedrag en prestaties in de gewenste richting te sturen.

Bij situationeel leidinggeven staat het volgende centraal:

De volgende combinaties zijn mogelijk:

Taakvolwassenheid Mate van betrokkenheid
+ -
- +
+ +
- -

We coachen gericht op de situatie en de personen om wie het gaat, oftewel; voordat we een huis gaan bouwen, zorgen we eerst voor voldoende fundering.